Avboka

Om du inte kan komma

Om du inte kan komma på bokad tid vill jag be dig att höra av dig så fort du inser att tiden inte kommer att funka, senast dagen innan. Och givetvis om du blir sjuk (och det vet man förstås inte alltid förrän samma dag).

Debitering för missade tider och sen avbokning

Om du inte ändrar eller avbokar 24 timmar innan behöver jag få betalt för tiden jag har avsatt för din räkning. Detsamma gäller så kallade drop-in-tider, det vill säga tider bokade samma dag. Kom på tiden du har bokat upp – eller betala för den ändå!

För missade klipptider betalar du rimligen samma belopp som klippningen skulle ha kostat, det vill säga samma som det du har bokat, exempelvis klippning och tvättning, barnklippning etc.

Samma sak med massage och reiki, den bokade tiden har ett förutsägbart pris.

När det gäller färg, slingor och permanent är det ibland svårt att veta vad behandlingen skulle ha kostat, beroende på hårlängder, olika färgtekniker etc. Därför passar en enhetlig och låg debitering för detta: 720 kr ( = en timme).

Jag tänker att det kunde ligga i vars och ens intresse att göra rätt för sig utan att behöva bli jagad med krav. Du kan betala via Swish nr 1230425678 eller bankgiro 5401-9070.

Säg till så får du en specificerad nota på din betalning skickad till mobilnr, mejl eller postadress.

Tänk dig själv…

… att du får besked av arbetsgivaren att du ska jobba en viss dag. Du åker dit, gör det du ska, gör ditt bästa för att alla ska bli nöjda och glada. Under dagen visar det sig att du inte kommer att få betalt för alla timmarna du skulle jobba. Arbetsuppgifterna fanns trots allt inte, och du får nöja dig med att sitta sysslolös utan betalning, och vänta på att det ska komma mer jobb för dig att göra.

En annan dag kanske du åker till arbetsplatsen enbart för ett par timmars jobb. När du kommer dit visar det sig att det inte blev något jobb. Och inget betalt. Kostnaden för att ta dig dit får du dock stå för själv, och du har gått back, dels ekonomiskt men du har också slösat bort en massa tid helt i onödan, som du kunde använt bättre.

När du då och då påpekar för arbetsgivaren att du gärna vill ha betalt för din tid, och gärna vill veta åtminstone dagen innan om du ska eller inte ska jobba, händer det ibland att du i stället får en utskällning för din oförskämdhet, och får veta att hen minsann tänker anlita någon annan fortsättningsvis.

Så som denna arbetsgivare beter sig lyckligtvis inte de flesta av mina kunder, men någon gång händer det tyvärr. Jag skriver detta för att försöka förklara varför jag gärna vill att du – om du inte kan komma på din avtalade frisörtid – ändrar eller avbokar den senast 24 timmar innan, så att jag får en rimlig chans att boka in någon annan. Jag hoppas på din förståelse för att jag annars behöver få betalt för din missade eller sent avbokade tid. Min tid är lika mycket värd som din.

Läs mer här…

%d bloggare gillar detta: