Bokning och info

Tidsbeställning

Bokar tid gör du lättast genom att skicka ett SMS till 070-3593891 eller e-post till jens@gronfrisor.com. Du kan också ringa telefonnummer 0431-18680.

Det är väldigt mycket säljare och annat som ringer, och som ensamföretagare kan jag inte alltid svara när det ringer, så jag uppskattar mycket om du lämnar ett röstmeddelande eller ännu hellre skickar ett SMS eller mejl så att jag kan få återkomma så snart jag har möjlighet. Skulle det vara så att du inte har tid att vänta på svar är det bättre att du bara söker vidare. Tänk också på att vi behöver vara överens om tiden. Det vill säga att om du frågar efter en tid och jag svarar t ex ”ja det finns i morgon klockan tre”, då behöver du svara på det, och bekräfta om du vill ha den tiden, inte bara dyka upp. (Ja det händer att folk inte svarar men ändå kommer). Jag behöver också vet vem det är som bokar tiden. Jag har märkt att det blivit fler och fler förfrågningar från oregistrerade nummer de senaste åren.

Dörren låst?

Är dörren låst när du kommer till din bokade tid, kanske du är lite tidig. Det kan tänkas att du är min första kund för dagen (även om du inte har en morgontid). Det händer också att dörren är låst när jag gör någon behandling som kräver lite stillhet. Men ofta är det inte låst vid de tillfällena, utan jag håller då till i det inre rummet och har ställt upp en skärm med en skylt som talar om att behandling pågår. Jag försöker naturligtvis alltid planera min tid noga så att du ska slippa vänta, men tyvärr lyckas det inte alltid helt. När det lyckas mindre bra hoppas jag att du vill slå dig ner en stund och ta en kopp te.

Dofter

Jag har en hel del kunder som är allergiska, och är själv ganska doftöverkänslig så jag vill be dig att inte använda parfym eller andra starkt parfymerade produkter när du kommer.

Foto av ferdinando ferrazzi pu00e5 Pexels.com

Öppettider

Det finns inga fasta tider när jag alltid är på plats på salongen, men jag försöker vara nåbar för bokning så mycket som möjligt vardagar dagtid. Ibland gör jag behandlingar som kräver lite stillhet och som inte kan avbrytas. Ibland är jag helt enkelt inte på plats på salongen. De tider jag inte har kunder bokade är jag oftast inte det, utan jag försöker planera och utnyttja hela min tid på bästa sätt. Särskilt sommartid ökar förfrågningarna om klipptid samma dag. Jag har oftast lediga tider inom någon/några dagar men sällan beredskap för att ta emot någon omedelbart. Tacksam för förståelse för det.

Drop-in?

Nej. Jag menar ju att drop-in kallas det när man har öppet vissa tider och erbjuder folk att komma när som helst inom dessa tider, förutsatt att de sitter ner och väntar på sin tur. Du är naturligtvis välkommen att titta in till mig närhelst dörren är öppen, men chansen att jag är ledig just då är inte stor. Råkar det finnas en lucka samma dag får du naturligtvis boka den tiden. Bokar du tid och uteblir behöver jag få betalt för tiden.

Vänta med färg

Det händer ibland att kunder som kommer till mig är helt nyfärgade med produkter jag inte skulle använda i salongen. Ett nyfärgat hår innehåller stora mängder av de farliga ämnena. Om jag klipper ett sådant hår innebär det att min hud exponeras för ämnen jag behöver undvika, för att slippa få tillbaks mitt eksem. Till exempel är jag allergisk mot PPD, som finns i nästan alla hårfärger. Därför vill jag be alla att VÄNTA med färgen. Om du tänker färga ditt hår hemma eller hos en annan frisör – snälla gör inte det innan du kommer till mig, vänta till efteråt. Detta är inte en moralisk pekpinne. Du väljer själv vad du vill utsätta ditt hår och din hud för. Men jag vill också få välja att slippa. Observera att en del hårfärger som kallas ekologiska ändå innehåller några av de farligaste ämnena. Tyvärr gäller det både färger för hemmabruk och färger som används av en del frisörer som kallar sig eko och dylikt.

Kolla dina produkter. Ämnena man framför allt vill undvika i hårfärger är dessa:

  • Ämnen med p- phenylenediamine i namnet (PPD) – extremt sensibiliserande, toxiskt, lokalt irriterande, miljöfarligt.
  • Ämnen med toluene-2,5-diamine i namnet – extremt sensibiliserande, giftigt, hälsovådligt, miljöfarligt, eventuellt gentoxiskt.
  • Ämnen med resorcinol i namnet – hormonstörande.
  • 1-naphtol – starkt sensibiliserande, allergiframkallande.
  • 4-amino-2-hydroxytoluene – starkt sensibiliserande.
  • 4-amino-3-nitrophenol – extremt sensibiliserande.
  • 1-hydroxyethyl-4,5-diamino pyrazole sulfate – extremt sensibiliserande.
  • 4-amino-m-cresol – starkt sensibiliserande.
  • HC Orange no. 2
  • Hydroxyethyl-3,4-methylenedioxyaniline HCl – starkt sensibiliserande.

Se hela ”svarta listan” här…

Kan jag ta med egen färg?

Ja det händer faktiskt att folk frågar om de kan ta med egen hårfärg med icke gröngodkända ingredienser för att bli färgad av mig med den. Svar: nej det går inte. Se ovan.

Och tvärtom kan man inte heller köpa salongsfärg av mig för att färga själv hemma. Undantag växtfärgblandningar och toningar som jag har haft till försäljning periodvis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: