Klippning

Att klippa hår är ingenjörskonst, och det finns många sätt att göra det.
För mig är det viktigast att en klippning ska kännas bra, att den ska passa hårets naturliga fall, struktur och övriga egenskaper. Det ska inte krävas att man i vardagslag lägger ner en massa tid på föning eller använder massor av stylingprodukter för att klippningen ska se bra ut. Skönast är om man kan låta håret självtorka och sen eventuellt använder lite naturligt vax, gelé, hårspray eller bara lite olja. För att det ska vara möjligt är det viktigt att man utgår från hårets egna förutsättningar. Man kan också klippa på ett sätt som särskilt främjar energiflödet. Det kallar jag energibalanserande klippning, eller energiklippning. Läs mer om detta.

Prisexempel
Enbart klippning 540 kr
Kort, ”herrklippteknik”  360 kr

Schamponering ingår inte i grundpriset för klippning så som är brukligt hos många frisörer. Varför inte? En hårtvätt ”i onödan” torkar ut ditt hår (och frisörens händer) samt innebär en liten extra miljöbelastning. En del föredrar att tvätta håret hemma. Andra vill lyxa till det och tycker det hör till frisörbesöket. Ditt val!
Schamponering 70 – 120 kr (beroende på hårlängd/mängd)

Vid klippning ingår förstås alltid att håret ska vara torrt när det är klart, och frisyren lite vardagstillfixad. Däremot en ordentlig föning och annan styling t.ex. med tänger, spolar etc. kostar extra. Likaså när det ska vara festfint eller uppsatt.
Per halvtimme 360 kr

Exempelvis en kund med kortare längder upp till ca decimetern som vill ha tvättning, klippning, föning och/eller styling med tång betalar kanske runt 850 kr. Vill hen bara tvättas och klippas kostar det 610 kr.

%d bloggare gillar detta: