Indisk hår- och huvudmassage

En speciell massagemetod med rötter i en flera tusen år gammal indisk tradition, som kan göras antingen ”torrt” eller med en blandning av vegetabiliska och aromatiska oljor, som väljs utifrån individuellt behov och eventuella hårproblem.

Detta är en behandling som bland mycket annat ökar blodcirkulationen och näringstillförseln till hårsäckarna och därigenom stärker håret, främjar en bra hårväxt och kan vara bra mot alla slags lindrigare problem med hår- och hårbotten. Den är också skön och avkopplande för både kropp och själ, och ett underbart sätt att varva ner och skifta fokus från yttervärlden och knyta an till vår innersta kärna. Det låter som en motsättning att prata om effektivitet i det här sammanhanget, men jag skulle ändå vilja säga att den här massagen är just ett synnerligen effektivt sätt att snabbt varva ner, även för den som kanske är ovan vid avslappningsövningar, meditation, mindfulness osv. Utmärkt när man behöver varva ner ordentligt och ge sin kropp och själ en chans att återhämta sig från vardagsstressen.

Reflexzoner, punkter och meridianer (energibanor) finns bl.a. på huvudet, öronen och nacken liksom till exempel under fötterna. Dessa stimuleras (dock utan att man går in och behandlar på något specifikt område). På så vis blir massagen en allmänt stimulerande genomgång av hela kroppen, och många känner också av dess verkningar ända ner i fötterna.

Huvudmassage kallas ibland champissage, vilket är den term som Narendra Metha uppfunnit för att beskriva sin variant av den traditionella indiska huvudmassagen som han utvecklat och introducerat i västvärlden. Ordet champi på hindi betyder massage på huvudet, samma ord som vårt ”schampo” har sitt ursprung i.

Massagen kan göras fristående eller med fördel kombineras med ansiktsmassage eller reiki för ännu större välgörande effekt. Den går också bra att göra före en klippning, färgning eller någon av de andra behandlingarna, som till exempel en hårkur. Väl valda örter, oljor, leror och annat som naturen bjuder kan hjälpa till att återskapa en naturlig balans. Därigenom kan man komma till rätta med olika slags problem med hår och hårbotten, som inte sällan uppkommit delvis genom stress. Massagen ingår också i en energibalanserande klippning.

Pris huvudmassage 280 kr
Med oljor och schamponering kostar det 360/400/450 kr
(Kort / medellångt / långt hår)


%d bloggare gillar detta: