Media om Grön Frisör

”Hon är från Ängelholm och har varit kund hos Jens Hallberg i fem år. Hon bytte frisör efter att ha drabbats av en allergisk reaktion när hon hade färgat håret på en annan salong.
– Jag fick först klåda och sedan blev hårbotten alldeles rödflammig. Först tänkte jag att alternativet var att sluta med färg och bli gråhårig, men det ville jag inte, säger hon.”
[Om färgning hos Grön Frisör]:
”– Det känns som man haft balsam i håret och håret får en annan lyster. Det luktar inte heller som de andra medlen, säger Eleanor som brukar färga sitt hår en gång i månaden.”
Elisabeth Andersson, Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan, 2019-05-25

”I salongen på huvudgatan i Båstad är det fokus på avslappning. Eftersom det bara finns giftfria produkter i salongen doftar det friskt i lokalen. Inte en enda farlig kemikalie finns bland de produkter som Jens använder”.
Monica Ljungberg, Magasinet Skåne nr 5, 2014-07-22

”Det finns alternativ för den som vill fortsätta färga håret och ändå minska hälso­riskerna”.
Victoria Lagerkrantz, Icakuriren nr 14, 2014-04-01

”Jens Hallberg är inte den enda frisören som fått problem med allergiska besvär. Flera undersökningar har visat att frisörer har högre risk än andra att drabbas av allergier, luftvägsbesvär och handeksem. Och en stickprovsundersökning som Naturskyddsföreningen för två år sedan gjorde bland 30 frisersalonger runt om i landet visade att användandet av hårprodukter som innehåller giftiga och allergiframkallande ämnen var utbrett”.

Giftfritt hos frisören

Zandra Zernell, Astma- och Allergiförbundets tidning Allergia nr 1 2013
 

”En av Sveriges sex miljöcertifierade gröna salonger finns i Båstad. Hos Jens Hallberg blir frisörbesöket en annorlunda upplevelse. Här kan man få såväl modern hårvård som energibalanserande klippning och indisk hår- och huvudmassage – och känna sig trygg med att enbart ekologiska, giftfria hårvårdsprodukter används”.
Petra Carlsson, Magasin Båstad vinternumret 2011.
 

”De är inte många, de gröna frisörerna – men vi hittar en i Båstad, Jens Hallberg. Efter många år inom de traditionella frisöryrket utvecklade han en allergi av hårvårdsprodukterna och tvingades sluta. Nu driver han en salong med ekologiska produkter och hårfärger som är giftfria”.
Ingrid Arinell, Carlsson & Co, P4 Halland 2011-10-12
Lyssna på reportaget.
 

”Jens startade upp sin salong Grön Frisör 2002. En salong som helt går i miljötänkets tecken med energisnåla lampor, ekologiska rengöringsmedel, produkter, kaffe och te. Jens månar också om atmosfären i sin salong. Han vill inte ha någon onödig inredning, inte en massa apparater och inte så mycket produkter. Enkelheten passar bra in i det ekologiska tänkandet, menar han”.
Johanna Söderlind, Frisörföretagarnas tidning Frisör nr 1 2011

Frisör i tiden, intervju i bloggen Skönhet och broccoli, 2010-12-14
 

”Aminophenol, paraben och formaldehyde. Hårvårdsprodukter innehåller mängder av skadliga kemikalier. Men dessa är inte välkomna i Jens Hallbergs Gröna salong.
– Jag tänker mycket på miljön, men också på hälsan.”
Åse-Marie Nilsson, Lokaltidningen Näringsliv, 2010-11-19
 

”Att en frisersalong inte bara är skönhet och flärd utan dessutom en liten kemisk industri är lätt att glömma bort. Hårfärg med allergiframkallande och genmuterande egenskaper och cancerframkallande permanentvätskor är inte ovanligt.
– Frisörbranschen i dag är lika skadlig som målarbranschen var på 70-talet, säger Joachim Palvig från den danska organisationen Grön salong”.
Anette Emanuelsson, Hallandsposten, 2010-07-17
 

”När jag får hår- och huvudmassage
sker det med dämpad belysning, avslappningsmusik och lugna mjuka rörelser. Det är bara vi, ingen spegel, inga gifter, ingen radioreklam”.
Ulrika Träff, Magasin Laholm sommaren 2007
 

”Här med havet på doftande avstånd, två mil söder om Halmstad ligger hans oas. I frisersalongen råder lugn. Ljuset är dämpat och melodisk musik skapar harmoni. Levande ljus brinner vid tre kundplatser.”
Pia Vingros tidigare Carlson, Nutek Företagarguiden 2006-11-15
 

”Massagen är så skön för man blir avslappnad, jag brukar faktiskt sitta och somna… Jens använder ju naturliga produkter, eller miljövänliga produkter. Det gör dom inte i en vanlig frisersalong. Det är viktigt för mig. Jag tycker vi får försöka bidra till miljön, eller tänka på miljön så mycket som möjligt, var och en det lilla man kan göra”.
Ingegerd Ingemansson
TV 4 Nyhetsmorgon Halland Öresund 2006-01-23
 

”I Sverige finns sammanlagt åtta naturfrisörer och vi här i Laholm är så lyckligt lottade att vi har en av dem på hemmaplan”.
Christel Thunell, Laholms Tidning 2005-12-16
 

”Direkt när man kommer in i salongen märker man att det är mer än bara produkterna och behandlingarna som skiljer honom från de ”vanliga” frisörerna. Belysningen är inte så skarp, lite här och där står det tända ljus, bakgrundsmusiken är lugn och avstressande och vid en av frisörstolarna saknas det speglar”.
Cecilia Kristensson, Hallandsposten 2005-12-16
 

”Ett besök hos Naturfrisören är en unik upplevelse som gör gott på ett djupare plan än dit hårrötterna når – för både kropp och samvete”.
Petra Carlsson, Sund.nu nättidning 2005
 

”Stämningen på salongen är mjuk, avkopplingen är väsentlig”.
Susanne Gerstenberg, Miljömagasinet nr 32 2004
 

”En mild doft av örter har letat sig ut genom dörren som står på glänt. Att det här är en annorlunda salong märker jag direkt när jag kliver över tröskeln”.
Petra Carlsson, Kretslopp nr 1 2003
 

”Om en vanlig frisörsalong utstrålar stress och jäkt så utstrålar Jens Hallbergs en andlighet och lugn som få förmodligen har upplevt tidigare”.
Håkan Magnusson, Laholms tidnings mässbilaga 2002
 

”Grunden för den ekologiska och naturliga hårvården är att den ska ske i harmoni med naturen, det vill säga att man inte använder kemikalier som är miljö- eller hälsofarliga. I stället använder man uteslutande rena råvaror från naturen…”
Jonas Andersson, Laholms tidning 2001

%d bloggare gillar detta: