Reikibehandlingar

Reiki är en gammal friskvårdsmetod med rötter i Japan. Man kan se det som terapeutisk beröring, men det är också en energiöverföring som är en helt naturlig process. Att lägga handen på där vi har ont, det gör vi instinktivt, och vi gör det därför att vi alla har förmågan att överföra läkande energi med händerna. Reiki och andra former av healing är egentligen inget annat än ett mer medvetet och utvecklat sätt att göra detta. Jag har energin med mig i allt jag gör, och märker särskilt påtagligt ett spontant flöde när jag ger huvudmassage. Därför känns det naturligt att också erbjuda lite längre behandlingar för hela kroppen.


Teknikerna jag använder då är inte alltid renodlad reiki (och jag använder lite slarvigt begreppen reiki och healing i ungefär samma betydelse). Jag tror mycket på de enkla medlen, och på att inte försöka styra resultatet åt ett visst håll. Den som får behandling ligger bekvämt på en massagebänk med kläderna på, och oftast även en filt. Jag arbetar med händerna på kroppen, eller ibland en liten bit ifrån, och låter energin dras dit där den behövs. Ibland kan jag ta hjälp av stenar och kristaller.


Syftet är inte att åstadkomma mirakulösa tillfrisknanden i en handvändning. Å andra sidan är det viktigt att inte stänga dörren för möjligheten att kroppens naturliga självläkande förmåga med lite hjälp kan åstadkomma ett bättre hälsotillstånd.

De flesta upplever en healingbehandling som djupt avslappnande, lugnande och upplyftande, och många mår påtagligt bättre efteråt, både direkt och i ett lite längre perspektiv.


Vid specifika problem är det bra att upprepa behandlingen några gånger med inte alltför lång tid emellan.


Pris halvtimme 360 kr, hel timme 700 kr.
 

Chakrabalansering är ett annat, lite snabbare, sätt att arbeta med kroppens energier. Våra sju stora chakra (energicentra) är placerade längs kroppens mittlinje på bålen, halsen och huvudet, och spelar en väsentlig roll för energiflödet i hela systemet. Behandlingen rättar till obalanser och ger energitillskott. Kan med fördel göras tillsammans med huvudmassage.

För mig finns det ett stort och påtagligt element av andlighet i de här sakerna, samtidigt som jag inte gör någon koppling till något speciellt trossystem och särskilt inte någon speciell religion. Jag upplever inte heller att det krävs något som helst mått av tro för att behandlingarna ska vara till nytta och glädje. En skeptiker skulle naturligtvis hävda något annat.

%d bloggare gillar detta: