Energiklippning – min bästa specialitet

Jag funderar emellanåt på olika sätt att lyfta fram energiklippning mer. Nu senast snurrade idéerna igång när jag mötte kollegan och pionjären Kerstin Strömberg och hade ett bra samtal om bland annat detta. Jag är henne oändligt tacksam för att hon öppnade mina ögon för det här sättet att jobba med hår, för av allt jag gör så tycker jag själv att det är min allra bästa specialitet. För många kanske något av en dold talang jag har.

Håret kan ses som en naturlig fortsättning på våra energibanor eller vårt nervsystem, om man så vill som “antenner” som sträcker sig ut för att inhämta livskraft. Det finns referenser från olika tider och kulturer till hur “kraften sitter i håret”, allt från Amerikas ursprungsfolk till Bibelns Simson och Delila. Men det är trots det ett ganska okänt område för oss. Det är enormt spännande att utforska, som jag har hållit på med nu sedan 2001, hur vi kan förhålla oss till det här idag. Det är också förbryllande, i en tid när många är oerhört engagerade i sitt välmående, sin kost och motion, sin träning, yoga, mindfulness för att bara nämna något, men samtidigt fortsätter att utsätta sitt hår för riskabla kemiska behandlingar, naturfrämmande produkter och värmeverktyg som sliter och skadar det som skulle vara vår “krona” och vår kraftkälla. Hur kan vi vara så petiga med ekologisk mat när vi samtidigt alldeles frivilligt stoppar i oss skadliga kemikalier via håret och huden, och samtidigt förgiftar vår omgivning? Mängden tekniska och kemiska hjälpmedel vi har tillgång till hade varit otänkbar för bara något decennium sedan. Hur kommer det sig att vi har ett sådant sug efter nya kemiska hårprodukter, samtidigt som vi pratar om att vi måste minska vårt kemikalieanvändande? Det är liksom där vi får börja, tycker jag. När vi slutar plåga håret med omild behandling, öppnar sig möjligheten att upptäcka vad som i stället stärker vårt hår, hur vi kan må när vi strävar efter balans och kraft, mer än vi strävar efter att se ut som bilderna vi matas med utifrån. 

Energibalanserande klippning, även kallad energiklippning eller ibland auraklippning är en speciell procedur utifrån ett helhetstänkande, ett flöde där de olika stegen samverkar. Indisk hår- och huvudmassage är ett underbart sätt att varva ner och skifta fokus från yttervärlden och knyta an till vår innersta kärna. Den speciella klipptekniken syftar till att skapa en naturligt balanserad och lättskött frisyr utifrån hårets egna förutsättningar, och som dessutom fyller en speciell funktion i kroppens subtila energisystem. Avslutningen med energibalansering, för att stämma av och ytterligare balansera upp och stärka energiflödet kring håret/huvudet och hela kroppens energifält, kan ha stor betydelse för resultatet. Jag menar att det här sättet att vårda sitt hår är en av många saker vi kan göra för att skapa balans och må bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: